Ползи и рискове при брейнстормнинга

jo-szczepanska-bjemWZcNF34-unsplash (1)

Ползи

Ползите от брейнсторминга за вас и за компанията ви могат да са многобройни. Както от икономическа, така и от човешка гледна точка. Можете да подобрите продукт или услуга, която предлагате или да се отрази благополучно на кариерата ви. Освен че е успешен метод за събиране на множество идеи и гледни точки, има и много важен сплотяващ ефект за колектива. Една от най-важните ползи е че всеки е въвлечен и участва във вземането на решение и в последствие в прилагането му. По този начин хората не губят самочувствие и стават по дейни, тъй като не чувстват, че са просто инструмент или пионка в нечии план.

Рискове

Най-големият риск е да се опитате да проведете брейнсторминг среща, без да знаете и прилагате правилата и техниките правилно. Резултатът ще е лошо проведено събитие, с не добри резултати и загуба на вяра, че процесът работи. Ако не са водени както трябва, срещите могат да накарат хората от екипа да се чувстват потиснати, че не са успели да дадат достатъчно и добри идеи. Може да доведе до страх от изразяване на собственото мнение, ако са били по някакъв начин критикувани.

Обратно към статията 

Към техниките

Споделете с приятел

светът на суеверията 0

Светът на суеверията

Сигурно познавате суеверни хора. Или пък самите вие сте такива. Окичване с червени конци, хвърляне на сол през рамо, заобикаляне на стълби като опарени. Навсякъде

Прочети още »