Често Задавани Въпроси

Обработвате ли голямо количество информация всеки ден? Искате ли да повишите своята скорост на четене, памет, концентрация, възприемане и креативност от 3 до 5 пъти?

Имаме и Meta Reading Teen курс, който е част от нашата кауза. Той е винаги комплимент към заявен курс за възрастни. 

Изпратете ни въпросите си на: start@metareading.com

Първо ще Ви изслушаме, за да разберем от какво имате нужда. Често хората ни свързват с повишаване на продуктивността от 3 до 5 пъти повече – скоростно четене, памет, креативност, концентрация и възприемане. 

А може би най-голямата полза е brain-friendly подхода и отношението към себе си и хората около Вас. 

Седимичните ни събития Ви помагат не само да усвоявате и прилагате обемни материали по-бързо, а и системно. 

Разгледайте Brain Building седмичните ни събития и курсовете ни Meta Reading.

Предлагаме разнообразни събития и курсове: за корпоративно обучения, за индивидуални обучения или групови. Всички изброени могат да бъдат проведени и онлайн. 

Brain Building ви позволява да усвоите 150стр материал по избор с помоща на  8 практични техники за 2 часа. Заедно с brain-yoga инструктор ще Ви покажем как да приложите метода и да затвърдите новите си знания с презентации в груапата.

Курсовете Meta Reading се различанат частично в зависимост от формата си (присъствено/онлайн):

Присъствен:

Съдържа ролеви ирги, песни, танци и рисуване и сугустопедична атмофсфера, както и техники за скъростно четене, памет, креативност и концентрация.

Онлайн:

Съдържа над 30 часа видеоматериал. Има дори повече упражнения и техники(игри) в онлайн формата, отколкото на присъствения курс. Получавате неограничен достъп за самостоятелно обучение.

Конкретни въпроси

Нашите курсове Meta Reading подобряват от 3 до 5 пъти входящите ви резултати на скоростно четене, памет, креативност, възприемане, концентрация и креативност.

Случвало ли Ви се е да заспите докато четете?

Случвало ли Ви се е да хванете себе си, че блуждаете за друго, а не сте на 100% в книгата?

Пример за памет: „Ако помните средно от 20 думи 10, после след курса да можете да върнете поне 30 от 60 думи. Тоест с 3 пъти повече материал да имате същото запомняне, дори обикновнено хората от 60 запомнят 45.“

За въпроси: start@metareading.com | 0882064958

Да! Средно хората четат с 200 думи в минута, а човешкия мозък може спокойно да приеме 1000 думи/мин. А децата могат да приемат дори и 2000 думи/мин.

Искате ли да измерите своето ниво на скоростно четене, памет, креативност, концентрация и възприемане? [Отнема ~ 15 минути]

Измерванията Ви предоставят 20 мин. консултация – тип игровизация, като същи получавате и 2 техники за скоростно четене или памет по избор.

След кратка регистрация на стария ни уебсайт може да намерите измерванията на началната страница.

 

 

За чуждите езици ключовите думи са тези, които искате да запомните после с техника за памет, а въпросите обикновено са към граматични правили или ги вадим от края на уроците, където има упражнение – съответно въпросът създаваме на база, каква е нужната информация, за да се направи упражнението и после търсим, на кои страници е тя, а в динамичното четене я прочитаме подробно. Можем да ползваме времето за динамично и, за да приложим техники за памет с дуимите, които искаме да запомним. Например изваждате 10 чужди думи с 10-те им значения на български и си измисляте смешна история с тях или ги поставяте из апартамента ви. После опитвате да ги върнете като си разказвате историята наум или се разхождате из вкъщи. Колкото по-шантаво, пъстро и смешно, толкова повече се запомня.

Средно хората четат с 200 думи в минута, а човешкия мозък може спокойно да приеме 1000 думи/мин. Когато не му подаваме достатъчно информация, мозъкът запълва разликата с други преходни мисли. С други думи, по-малката скорост на четене не само Ви успива, а и не помага със запаметяването на метериала.

Пробвайте да увеличите скоростта си на четене, да използвате водач(показалец, молив) и да изправите гръбначния си стълб, за да повишите концентрацията си.

А знаете ли какво се случва, когато се връщатате да препрочитате?

 

 

Паметта се измерва в броя думи, които може да върнем след определено време. Ако не сте правили скоро измерване за памет може да ги откриете тук на стария ни уебсайт. 

След регистрация ще го намерите на началната страница.

Ако направите всичките 5 измервания може да си запазите консултация, за да получите 2 техники за памет или скоростно четене по избор.

За въпроси: ask@metareading.com | 0882064958

Креативността се измерва в броя връзки, които вашия мозък прави между обекти и понятия. С други думи, за да повишите креативността си Вие първо увеличавате броя на генерираните на асоциации с за едина минута.

Може да изиграете играта на креативност на стария ни уебсайт, както и още 4 други тук.

Също може да разгледате нашия Онлайн курс Creativity.

За въпроси: ask@metareading.com | 0882064958

 

Решения и предложения

• ролеви игри, изкуство, класическа музика
• 12 техники за скоростно четене + фоточетене 🚀
• 12 принципа за памет + мнемотехниката, която използват световни шампиони по памет 🧠
• 20+ упражнения за очи със стереограми, периферно зрение, числа и текстове 👀

Пълна програма може да откриете тук.

КАКВО Е METAREADING ❓
🌟Метод, базиран на 8 фундаментални закона за релаксивна концентрация, ментална хигиена и разкриване на 🔋резервните капацитети на човешкия мозък.

ОСНОВНА ПОЛЗА на присъствените обучения е подбраната с интервюта група от курсисти и атмосферата, създадена от креативните игри с карти 🃏, пеене 🎤, танцуване 🕺 и рисуване 🎨, водещи до значително по-високо възприемане и запомняне.

За въпроси: start@metareading.com | 0882064958

Същият материал, както и присъствения курс Meta Reading – общо над 30 часа видеоматериал, предвидени за 8 дни самообучение. 

Първите 4 дни са свързани с 8ти закона и сугестопедията. Втората половина от курса съдържа упражнения за очи и техники за скоростно четене, памет, концентрация и креативност. 

Същевременно през целия курс има упражнения, а не само видеоклипове. 

За въпроси: ask@metareading.com | 0882064958

Групово обучение, което Ви позволява да вземете най-важното от 150стр, материал по избор. 

Изберете и преминете по 8те стъпки задено с водещ brain-yoga инструктор и ще Ви покажем как системно да усвоявате обемна информация по избор.

За въпроси: start@metareading.com | 0882064958

Може да следите събитието тук. За момента седмичните събития се провеждат сряда от 19:00 и неделя от 17:00ч. с продължителност два часа.

За да участвате в следващото събитие онлайн се регистрирайте тук.

За въпроси: start@metareading.com | 0882064958

Да! Имаме два типа онлайн обучения:

Brain Building 

Включeте се с лист и химикал и приложeте метапрограмата от 8 игри, за да възприемеш есенцията, от който и да е материал.

Регистрирайте се тук.

Курс Meta Reading

Може да разгледате повече информация за нашия Онлайн курс в магазина.

Да! Разгледайте повече информация отдолу за каузата на Meta Reading.

При въпроси: start@metareading.com | 0882064958

В зависимост от формата на обучение: онлайн или присъствено:

Онлайн курс Meta Reading съдържа над 30 часа видео-материал. Вие получавате неограничен достъп до уроците, като са предвидени да се преминат за 8 дни по час и половина на ден.

Характирно за сугестопедичните обучения е интезивността на курса, за да има насищане. 

📇 ПРОЦЕС ПРИСЪСТЕН КУРС:

📆 ГРАФИК: (4 ДНИ):
събота и неделя от 9:00 до 13:00 часа
понеделник и вторник от 18:00 – 22:00 часа

1. Самостоятелно измерване ⏱️ на 5-те входни показатели (15-20 минути) – https://metareading.com/#!/events/9

2. Интервю-консултация по телефон ☎️ или присъствено в офиса ни 🏢 – https://meetings.hubspot.com/karamanchev

3. Кандидатстване с капаро – достъп до 8 дневен онлайн курс с видео съдържание 🎥 придружено от интересни игри за скорост, памет и креативност с неограничен достъп

4. Потвърждение при подходяща група за присъствен курс

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е на присъственото обучението да носите списък 📋 с конкретни въпроси ❓ и четива 📒 с цел оптимална практичност. Една от целите е да отговори на генерираните въпроси от предварителното преминаване през онлайн курса Metа Reading.

За въпроси: start@metareading.com | Meta Reading

Онлайн курс Meta Reading съдържа същия материал, дори повече с над 30 часа видеоматирал. В него обаче, липсва техниката – Саморазширяваща се матрица за суперпамет (СМС), която световните шампиони по памет използват.

Основната разлика е във формата. Онлайн курса е предвиден за самоподготовка в продължение на 8 дни или 2 път по четири, след четири дни пауза. Докато присъствения курс е предвиден за 4 последователни дни обучение, след самоподготовка с онлайн курса.

Характерно е за сугестопедичните обучения да са интензивни.

Също може да разгледате и разликата в стойността на обученията в магазина.

Зи въпроси: ask@metareading.com | 0882064958

За Meta Reading

Нашият основател Димитър Караманчев е CEO на Meta Reading. Също така и съосновател на Questups, както и президент на Start it Smart.

Водещ на Brain Building е Александър Димитров. 

Ние вярваме в бъдещето на децата, а не в образованието! Затова нашият курс Meta Reading Teen е винаги комплимент за всеки заявил своя присъствен курс Meta Reading.

Преди присъствено обучение всички получават достъп до Онлайн курс Meta Reading за самоподготовка.

Обикновенно провеждаме 1-2 групи за тийнейджъри: 1)юни или юли и 2) септември или октомври.

2019 навършихме 8 години! До сега сме провели над 170 двуседмични обучения, които са повишили от 3 до 5 пъти резултатите; скоростно четене, памет, креативност, на 1700 курсисти.

Контакти:

Email: start@metareading.com

Телефон: +359 88 67 888 57

Адрес: София, жк. Гео Милев, ул. Прелом 8, ет. 3